Jeroen Sanders aanwezig op vakkenmarkt VMBO ‘Doetinchem on Stage’

Je mag alles worden behalve ongelukkig. Met deze slogan zet het initiatief ‘Doetinchem on Stage’ (www.onderwijsonstage.nl/doetinchem.php) zich in om VMBO-scholieren meer zicht te geven op toekomstige beroepen. Op woensdag 20 februari wordt daarom in stadion De Vijverberg in Doetinchem een soort vakkenmarkt georganiseerd. Ruim 200 bedrijven presenteren zich hier aan zo’n 1000 scholieren van de middelbare scholen in Doetinchem.

Jeroen Sanders zal ook dit jaar aanwezig zijn op de vakkenmarkt. Leerlingen bezoeken de bedrijven en maken een match met bedrijven waar zij interesse in hebben. Op de doe-dag op 12 maart bezoeken zij vervolgens die bedrijven om daar een kijkje in de keuken te nemen. Jeroen Sanders stelt de leerlingen in staat kennis te maken met het vak van voetbalscheidsrechter. Tijdens de doe-dag volgen de leerlingen een scheidsrechterstraining en krijgen zij spelregelonderwijs aan de hand van videobeelden.

In 2012 werd deze workshop zeer gewaardeerd door de deelnemers. De verwachting is dan ook dat de twintig plaatsen die voor deze workshops beschikbaar zijn, dit jaar wederom zonder problemen gevuld gaan worden.