Jeroen Sanders aan de slag als docent ‘Cursus conditietrainer’ voor COVS-groepen

In april start in Deventer een cursus voor trainers voor COVS-groepen. Jeroen Sanders is door de KNVB benaderd om deze cursus te verzorgen. De cursus omvat acht avonden en is ontwikkeld door TofSport Innovatie. In het kader van Sportiviteit en Respect en een veiliger sportklimaat is een goede conditie voor een scheidsrechter een absolute must. Goed kunnen volgen en positie kiezen zorgt voor een betere acceptatie.

Daarom is het van belang dat scheidsrechters zorgen voor een goede conditie, bijvoorbeeld door het volgen van trainingen bij hun COVS (Centrale Organisatie voor Voetbalscheidsrechters)-groep. De COVS-groepen zijn de lokale scheidsrechtersverenigingen. Zij bieden voor hun leden onder andere fysieke trainingen aan en een deel van de leden komt ook actief naar de wekelijkse trainingen. De trainingen worden over het algemeen geleid door (oud-)scheidsrechters. Voor deze trainers wordt door COVS Nederland een cursus conditietrainer georganiseerd. Uit district Oost gaan 16 deelnemers deze cursus volgen.

Jeroen Sanders is naast ervaringsdeskundige op het gebied van conditietrainingen ook opgeleid docent Lichamelijke Opvoeding. Daarnaast verzorgt hij voor de KNVB scheidsrechtersopleidingen. Dit wordt de eerste keer dat Sanders een cursus conditietrainer gaat verzorgen. Ook op deze website zal in de toekomst regelmatig een artikel over de fysieke kant van het scheidsrechtersvak verschijnen.