Doe-dag Doetinchem On Stage koud maar leerzaam

Negentwintig VMBO’ers, er was één leerling ziek, bezochten vandaag Jeroen Sanders om een dagdeel mee te lopen als scheidsrechter. Dit dezen zij in het kader van Doetinchem On Stage. Honderden scholieren liepen vandaag mee in tientallen bedrijven. Dit alles is ter voorbereiding op hun studiekeuze.

Met name de ochtendgroep had veel last van de kou tijdens de training. De training duurde dan ook maar een minuut of veertig. Daarna ging de groep naar binnen voor een korte presentatie over het vak van voetbalscheidsrechter. Er werd gesproken over conditie, communicatie, omgaan met druk, waarnemen, samenwerken en vooral over spelregels. Het laatste onderdeel werd aan de hand van diverse videoclips behandeld.

De middaggroep had meer geluk met het weer en daar werd dan ook de complete training van een uur afgewerkt. Ook de middaggroep werd blootgesteld aan het theoretische gedeelte.

Een aantal van de deelnemers had al wedstrijden gefloten, maar het meerendeel nog niet. Een eye-opener voor velen was dat fluiten voor jongeren een leuk bijbaantje kan zijn en een goed alternatief is voor vakkenvullen of folders lopen. En wellicht komt uit deze groep een groot talent naar voren. Een aantal foto’s van de de Doe-dag staat op www.facebook.com/JeroenSandersNL.