Driemaal is scheepsrecht: Excelsior – NAC Breda (1/3)

In december 2010 werd ik aangesteld voor de wedstrijd Excelsior – NAC Breda, op dat mijn moment mijn vierde wedstrijd in de eredivisie. En mijn vijfde. En mijn zesde. De sneeuw van de laatste tijd doet mij aan deze wedstrijd denken. Deze wedstrijd speelde zich namelijk in drie episodes af. In deze anekdote deel 1.

De eerste datum waarop deze wedstrijd gepland stond, was zaterdag 4 december. Het was een dag waarop, net zoals de afgelopen maanden met regelmaat het geval was, het verkeer totaal ontregeld werd door de sneeuw. Ook in Rotterdam was veel sneeuw gevallen. De KNVB had echter na een keuring door een collega besloten dat de sneeuw van het veld gehaald moest worden en dat ik tijdig aanwezig zou moeten zijn om de keuring te verrichten.

Zo gezegd zo gedaan en ik vertrok vroegtijdig naar Rotterdam. Ik reed samen met één van de assistenten bij deze wedstrijd en dankzij zijn vakkundige rijkunsten arriveerden we zo rond vier uur bij het stadion. De wedstrijd stond voor 18:45 uur gepland. Toen we bij het stadion aankwamen, lag echter het halve veld nog een pak sneeuw. Het zag er niet naar uit dat de sneeuw nog op tijd weg te halen was. Daarnaast werd er nog veel meer sneeuw en ijzel voorspeld en waren ook de tribunes glad. Daarbij in acht genomen dat ook de toegangswegen zeer slecht begaanbaar waren, restte mij na overleg met de KNVB niets anders dan de wedstrijd af te gelasten.

Gelukkig bood Excelsior ons aan om een hapje mee te eten. Na een flink bord patat met kip en een beetje sla reden wij weer huiswaarts. Twee dagen later zouden wij opnieuw afreizen naar Rotterdam en een nog veel vreemdere situatie meemaken.

Lees ook:
Driemaal is scheepsrecht: Excelsior – NAC Breda (2/3)

Beelden van de situatie ter plaatse zijn nog te zien via Youtube.